Kvaliteta na cijeni

PIK Vrbovec prvi meso izvozi u Japan! A i Libija, Egipat, Iran... oduševljeni proizvodima

pik vrbovec
Davor Puklavec/PIXSELL
06.02.2022.
u 10:45

Nakon što je ispunio iznimno stroge japanske kriterije obrade i proizvodnje junećeg mesa, PIK Vrbovec prva je hrvatska mesna industrija koja od siječnja svoje meso izvozi i Japan. I to za HoReCa kanal, odnosno za vrhunske japanske restorane.

– Japan je drugi najveći uvoznik mesa i mesnih prerađevina na svijetu, prije svega kvalitetne junetine, te vjerujemo da se radi o vrlo važnom tržištu za PIK. Ovo je još jedna potvrda kvalitete hrvatske stočarske proizvodnje i odlična vijest za domaće proizvođače općenito – izjavio je Slaven Ružić, predsjednik uprave PIK-a Vrbovec.

Slaven Ružić | Autor : Marko Prpić/Pixsell Foto: Marko Prpić/Pixsell

Izvoz hrvatskog junećeg mesa u Japan rezultat je kvalitetnog dugogodišnjeg rada veterinarske službe Ministarstva poljoprivrede na programima iskorjenjivanja i kontrole najvažnijih zaraznih bolesti životinja. Sve to očitovalo se i u međunarodno priznatim službenim statusima zdravlja životinja od Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE) te ustrajnih napora Ministarstva u dokazivanju ekvivalentnosti sustava kontrole zdravlja životinja i proizvoda životinjskog podrijetla u Hrvatskoj nadležnom tijelu Japana i usuglašavanju sanitarnih garancija sigurnosti proizvoda.

Poznato je da Japanci puno pažnje posvećuju svakom detalju. Izrazito su zahtjevni kad je u pitanju kvaliteta sirovine, obrada te pakiranje gotovih proizvoda. Stoga je, uz priliku za plasman visokovrijednih proizvoda na prestižno japansko tržište, ovaj izvoz i sjajna referencija za hrvatske proizvode i na drugim tržištima.

 | Autor : Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 05.02.2014., Vrbovec - Pogon mesne industrije PIK Vrbovec, vodece mesne kompanije u Hrvatskoj i regiji. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Kad su u pitanju egzotičnija tržišta koja prepoznaju kvalitetne hrvatske proizvode, ministrica poljoprivrede Marija Vučković kazala je da je od lani omogućen i izvoz proizvoda ribarstva, mješovitih proizvoda te sirovih i soljenih koža u Izrael, mlijeka i mliječnih proizvoda u Libiju, ovaca i koza te mesa goveda u Iran, hrane za kućne ljubimce u Albaniju, sladoleda u Kostariku te želatinskih kapsula u Egipat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?