Hrvatski vinari sve prepoznatljiviji u svijetu

Pjenušac Bigeste premium iz 2015. godine u Londonu osvojio broncu

24.09.2020.
u 16:46

U Londonu na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina i pjenušaca na Decanter World Wine Awards, pjenušac Bigeste premium iz 2015. godine s ekološkog imanja Izvori života - Zelenika osvojio je broncu.

Podsjećamo, pjenušac proizvodi ekološko gospodarstvo Izvori života obitelji Zelenika iz Iloka, a koje je postalo globalno prepoznatljivo po vrhunskim pjenušcima inspiriranima i brendiranima kroz kulturnu baštinu.

Ovaj „baštinski“ pjenušac u iločkim podrumima ovog OPG-a daje i posebnu dimenziju Ljubuškom zbog naziva Bigeste, a također je i peti unikatni pjenušac te jedinstvene serije.
Pjenušac je proizveden klasičnom champagne metodom od najboljih sorti grožđa, među kojima prednjači chardonnay, bez mehaničkog tještenja i dozrijevajući dvije godine na talogu u bocama.
Proizveden je od ekološki uzgojenog grožđa iz vlastitih vinograda sa najviših dunavskih lesni zaravni, i to na najstarijem tlu na svijetu – starijem od 2 milijuna godina.
Proizvod je limitiran i unikatan. Proizvedeno je samo 2019 boca. Pjenušac Bigeste certificiran je kao ekološki proizvod i ocijenjen prikladnim za puštanje u promet od strane Zavoda za vinarstvo Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?