MAFIJAŠKI RAT NA BALKANU:

Plaćenici iz BiH siju smrt po regiji

MAFIJAŠKI RAT NA BALKANU:
09.10.2016.
u 11:45

Sukob crnogorskih klanova iz lokanog je mafijaškog obračuna prerastao u rat do istrebljenja kada su obje kriminalne skupine angažirale plaćene ubojice iz BiH, prenosi hms.ba

Rat je počeo 2013. godine, kad je u Valenciji nestalo oko 200 kilograma kokaina prokrijumčarenog brodom iz Južne Amerike. Napadi na području Kotora, Beograda i Novog Sada do sada su odnijeli osam života, a četiri osobe su ranjene.

Škaljarski klan vode braća Jovan i Igor Vukotić iz Dobrote, dok su vođe Kašćelanskog klana Slobodan Kašćelan, žrtva nedavne pucnjave u Novom Sadu, i Radoje Zvicer.

“Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem lipnja ranjeni u Novom Sadu. Na njih su, dok su bili u Audiju A6, pucali napadači s motora, koji su pobjegli. Kašćelan se oporavio i sprema osvetu. Istraga koja se u Srbiji vodi o ubojstvima koja su rezultat sukoba kotorskih klanova došla je do saznanja o napadačima. Obe strane angažirale su plaćenike iz BiH. Neki su identificirani”, priča za Blic izvor blizak istrazi.

Riječ je o bivšim pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su prešli u službu mafije. Posebno se cijene obučeni snajperisti, koji su u ovom ratu angažirani dva puta. Nije poznato koliko naplaćuju svoje usluge, ali vjerojatno se radi o desecima tisuća eura.

“Policija ima popis od desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onog ko više plati. Postoji bar još toliko plaćenika koji rade obazrivije, i koji još nisu otkriveni”, kaže sugovornik Blica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?