NOS BiH

Plan razvoja proizvodnje ocijenjen uspješnim

03.06.2016.
u 08:00

Vlada Federacije usvojila je izvješće o radu Neovisnog operatora sustava u BiH za 2015. godinu. Od 2005. Neovisni operator sustava u BiH (NOS BiH) upravlja sustavom prijenosa električne energije u BiH u svrhu osiguranja kontinuirane opskrbe električnom energijom po definiranim standardima kvalitete za dobrobit građana BiH, a zapošljava 58 ljudi, piše Večernji list BiH.

Najznačajnije odluke

Kada su u pitanju najznačajnije odluke, usvojene su sljedeće: financijski plan NOS-a BiH-a za 2015., plan investicija NOS-a BiH-a, elaborat o popisu za 2014., te financijska izvješća za istu godinu. Utvrđen je indikativni plan razvoja proizvodnje za razdoblje 2016. - 2025., zatim rebalans financijskog plana, rebalans plana investicija, polugodišnja izvješća o financijskom poslovanju, nacrt financijskog plana za 2016. i nacrt plana investicija. Podnesen je zahtjev za prihode i rashode NOS-a BiH-a za 2016. te je odobren dugoročni plan razvoja prijenosne mreže 2015. - 2024., kao i usvajanje pravnilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o računovodstvenoj politici.

Ključne aktivnosti

Ključne aktivnosti NOS-a BiH-a u 2015. godini podijeljene su u dvije skupine, među aktivnosti vezane za stanje sustava upravljanja i drugih sustava nužnih za rad elektroprijenosnog sustava BiH u 2015. godini i aktivnosti u okviru općih i financijskih poslova. U sklopu operativnog planiranja pripremani su modeli EES-a BiH na naponskoj razini 400, 220 i 110 kV i formiran regionalni model u cilju provodenja analiza i sigurnosti u radu kao i analiza i rješavanja određenih poremećaja u radu EES-a BiH. Poduzete su i aktivnosti vezane za ažuriranje modela EES-a BiH u cilju dobivanja realnijih i što točnijih proračuna. Izrađen je, predstavljen na javnoj raspravi i verificiran od Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju indikativni plan razvoja proizvodnje za razdoblje 2016. 2025. te je ocijenjen uspješnim. Organizacijska jedinica Strateško planiranje i razvoj sudjelovala je u stručnom savjetu za reviziju plana razvoja prijenosne mreže 2015. - 2024. Treba istaknuti da je spomenuti plan, nakon revizije, proslijeđen na usvajanje. Na kraju navedene aktivnosti su, kroz prezentaciju, predstavljene UO i SV NOS BiH-a, na javnoj sjednici.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije