Miroslav Ramljak

Planiramo u ovoj godini obnoviti još 12 objekata u ZH županiji

04.02.2017.
u 09:00

O stanju u oblasti prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, dosadašnjim učincima i novim planovima... razgovarali smo s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ-a Miroslavom Ramljakom.

Kako ocjenjujete stanje u oblasti prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša?

- Prostorno planiranje, kao podijeljena nadležnost županije i FBiH, uređuje se kroz zakonodavnu aktivnost, a najviše izradom i provedbom prostorno-planskih dokumenata. Zbog toga je ZHŽ u jednom postupku - ugovoru pokrenuo izradu prostornih planova ZHŽ-a i općina odnosno grada. Prostorni plan ZHŽ-a usvojen je prije tri godine, dok se završetak općinskih prostornih planova očekuje do lipnja ove godine s napomenom da je Općina Ljubuški u zasebnom postupku usvojila svoj prostorni plan. Usporedno s ovim aktivnostima, županija aktivno sudjeluje u izradi strateških dokumenata na razini FBiH jasno artikulirajući svoj interes temeljen na ustavnim nadležnostima i optimalnom razvoju županije. Što se tiče gradnje, u izradi je novi zakon koji će redefinirati određene nadležnosti te pripremiti legislativni okvir za provedbu legalizacije objekata u našoj županiji. Usvajanjem prostornih planova općina i novog zakonodavnog okvira očekujemo aktivniji rad inspektorata na kontroli i njihovoj provedbi.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije