Sto dana Vlade

Plenković: Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu

Andrej Plenković
31.10.2020.
u 09:45

U prigodi blagdana Svih svetih, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj te poručio kako je došao iskazati počast svima kojih nema među nama, osobito braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

"Vjerujemo da će blagdan proći primjereno uz pridržavanje mjera", rekao je Andrej Plenković i vezano uz odlazak na groblje s predsjednikom Zoranom Milanovićem ustvrdio: "Imali smo svoj plan, preko medija ćemo se teško dogovarati", prenosi N1.

Osvrnuo se i na epidemiološku situacije te zaključio kako su donesene mjere proporcionalne širenju epidemije.

"Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu. Jedan od koalicijskih partnera je spomenuo tu mogućnost, zbog sličnih mjera u drugim zemljama. Bitna je odgovornost svakog pojedinca. Jesenji val je snažan kao što smo najavili na proljeće, to smo očekivali i zato smo htjeli da izbori budu u trenutku kad je epidemija na najnižem stupnju da učinimo sve za stabilnost države. A sad pratimo što se događa u drugim zemljama, situacija je ozbiljna, svjesni smo toga. Sukladno stupnju zaraze takve uvjete imamo, u smislu karantene", rekao je premijer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?