Domaljevac - Šamac

Po 200 KM stipendije za 69 studenata, stadion Jelas dobiva novi izgled...

Autori: Nada Koturić,
12.11.2020.
u 16:49

Za općinu Domaljevac-Šamac moglo bi se reći - mala posavska općina velikih potencijala, ne samo u zemlji kao poljoprivrednom potencijalu već i neiskorištenom turističkom i gospodarskom potencijalu, budući da se na toj lokaciji nalaze u regiji možda najkvalitetniji i termalnom vodom najbogatiji izvori.

Zadržati ih da ne odlaze

Oni su još uvijek na čekanju, no, ako je suditi po ažurnosti rješavanja životnog prioriteta mještana te općine Posavske županije, kao što je milijunski projekt vodoopskrbe, s kojim se ukoštac uhvatio aktualni načelnik Stjepan Piljić, za očekivati je da će uskoro doći na red i projekti takve vrste. Načelnik je potpisao i pristupnicu općine Domaljevac-Šamac Mreži potpore poduzetništvu koja uključuje predstavnike vladinih i javnih institucija, nevladina i realnog sektora. - Životni projekti koji će poboljšati kvalitetu življenja u ovoj posavskoj općini, zadržati odlazak i eventualno vratiti one kojima je život u rodnom kraju ipak s većim prednostima nego u zapadnim prijestolnicama, jedan je od prioriteta rada općinskoga poglavarstva - kaže nam načelnik Piljić koji je rad poglavarstva usmjerio prema stvaranju projekata i prijavljivanju prema mjerodavnim institucijama kako bi uz vlastita sredstva započeo mnoge milijunske radove kao što je vodoopskrba. Općina Domaljevac-Šamac ušla je i u program potpore poduzetništvu koje realizira CEFE BiH u razdoblju 2019. - 2020. uz potporu Veleposlanstva SAD-a u BiH. Pristupanjem Mreži, članice za sebe i korisnike svojih usluga osiguravaju povlašten pristup informacijama, mogućnosti umrežavanja radi prijavljivanja na međunarodne projekte te razmjenu znanja i uspješnih poduzetničkih praksi. - Time je Općina pokazala želju za punom iskorištenosti postojećih kapaciteta i resursa za razvoj poduzetništva na lokalnoj razini. Potrebno je uskladiti potrebe starih i novih generacija poduzetnika, podijeliti važne informacije i iskustava za razvoj poduzetništva na lokalnoj razini s ostalim članovima Mreže - kaže načelnik Piljić.

Pomoć mladima

Jednako važno je i školstvo i pomaganje toj oblasti jer bez znanja upitna je i budućnost. Uplaćena su sredstva studentima na temelju javnog poziva za stipendiranje studenata za akademsku 2020./2021. Za 69 studenata s područja općine koji su se prijavili na javni poziv uplaćeno je po 200 KM. - Sredstva su predviđena općinskim proračunom za tekuću godinu, a javni poziv dio je paketa mjera koje imaju za cilj pomoći mlađoj populaciji u općini Domaljevac-Šamac - ističe Piljić. I projekt uređenja tribina nogometnog stadiona Jelas u Domaljevcu u završnoj je fazi. Postavljena je čelična konstrukcija te obavljeni limarski radovi. U tijeku je treća faza projekta, brušenje i pripremanje betonske podloge za obnavljanje epoksidnom bojom. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?