sjdnica

Počela 52. sjednica Vlade Federacije BiH

vlada
06.05.2016.
u 10:31

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine će se na 52. sjednici, koja je počela u Sarajevu, izjasniti o Prijedlogu odluke o utvrđivanju povoljnijih uslova za zaključivanje ugovora o izmirenju dospjelog duga prema javnim preduzećima, prema kojoj bi, ukoliko dužnik uredno izvrši sve ugovorene obaveze, uslovi za otpis kamata bili regulirani aneksom ugovora.

Federalna vlada će razmotriti izvještaj o radu Agencije za bankarstvo FBiH, s informacijama o bankarskom i mikrokreditnom sistemu, te sektoru lizinga, kao i o radu samostalnog odjela ombudsmena za bankarski sistem FBiH za 2015. godinu.

Pred članovima Federalne vlade je i izvještaj o poslovanju s godišnjim obračunom Lutrije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu, te Plan poslovanja za 2016. godinu i Odluka o raspodjelu dobiti Lutrije BiH za 2015. godinu. Lutrija BiH je, po osnovu Zakona o igrama na sreću, u Proračun FBiH uplatila 4.434.649,05 KM.

Bit će razmatran i izvještaj Agencije za privatizaciju u FBiH o kontroli izvršenja obaveza iz kupoprodajnih ugovora u postupku privatizacije sa stanjem na dan 31.12.2015. godine.

Nakon što se upozna s informacijom JP Autoceste Federacije BiH, Vlada FBiH će razmotriti inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta Koridora Vc na poddionici Nemila - Vranduk u iznosu do 12 milijuna kuvajtskih dinara, odnosno 36 milijuna eura.

Federalna vlada na dnevnom redu ima i informaciju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju u prehrambenoj industriji u FBiH u 2015. godini s pregledom uvoza i izvoza prehrambenih proizvoda.

Na današnjoj sjednici Vlada FBiH će se izjasniti o nekoliko inicijativa, prijedloga i odgovora na poslanička pitanja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?