sjednica

Počela izvanredna sjednica Doma naroda PFBiH, rebalans proračuna na dnevnom redu

sjednica
02.12.2016.
u 14:40

Počela je izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za čiji dnevni red je najavljena odluka o rebalansu ovogodišnjeg federalnog proračuna.

Proračun, na osnovu rebalansa, treba da bude umanjen za 81,6 milijunaKM u odnosu na sadašnji, odnosno da iznosi 2.517.180.917 KM.

Iz Federalne vlade kao predlagača je između ostalog obrazloženo da do kraja godine neće biti doznačen novac od projekta DPL (kredit za razvojnu politiku) Svjetske banke i druga tranša Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) te su zamijenjena alternativnim izvorima financiranja, odnosno primicima od domaćeg pozajmljivanja.

Rashodi proračuna su smanjeni za 16,3 milijuna KM. Troškovi za plaće, naknade i doprinose smanjeni su za 10,3 milijuna KM kao rezultat moratorija na zapošljavanje, koji Vlada provodi od 2015. godine, navedeno je između ostalog u obrazloženju.

Uporedo s prijedlogom proračunskog rebalansa, u parlamentarnoj proceduri je prateći akt - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju proračuna te će se Dom naroda izjašnjavati danas i o tom aktu.

Rebalans, kao i izmijenjeni zakon o izvršenju, odobrio je ove sedmice i Zastupničkog dom. Podrška oba doma je neopdhodna da bi mogli stupiti na snagu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?