sarajevo

Počela sjednica Vlade FBiH u Sarajevu

01.06.2017.
u 10:22

 Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmatrati Predacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu. Cilj je otklanjanje nedostaka uočenih u primjeni Zakona, pri čemu je vođeno računa da ne bude izgubljena temeljna ideja da zaštita od požara i vatrogastvo čine sastavni dio jedinstvenog sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća.

Ujedno, na ovaj način omogućena je provedba presude Ustavnog suda FBiH od 30. studenog 2016. godine, kojom je utvrđeno da je članom 114. Zakona povrijeđeno pravo na lokalnu samoupravu Općine Maglaj.

Na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada će se izjasniti o korištenju sredstava od povrata PDV-a u visini od 882.536,92 KM namijenjenih daljim aktivnostima u okviru Projekta ''Energetska efikasnost u BiH''.

Pred članovima Vlade je izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Federaciji BiH za 2016. godinu u ukupnom iznosu od 225.843.382 KM ili 115,5 milijuna eura.

Na dnevnom redu je i konsolidovani izvještaj o izvršenju proračuna Federacije BiH, kantona, općina i financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za siječanj-ožujak2017. godine, u kojem je navedeno da su ukupni prihodi u ovom razdoblju iznosili 1.827,1 milijun KM što je za 147,2 milijuna KM, ili za 8,8 posto više u odnosu na isti prošlogodišnje razdoblje, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?