zasjedanje

Počela sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

26.09.2017.
u 11:07

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH započeli su zasjedanje na kojem je predviđeno da se po hitnom postupku izjašnjavaju o predloženim izmjenama i dopunama zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, federalnim upravnim taksama i tarifi federalnih upravnih taksi, te o električnoj energiji u FBiH.

Na dnevni red uvrštene su i izmjene zakona o financijskoj konsolidaciji gospodarskih društava u Federaciji BiH, matičnim knjigama i o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Osim toga, planirano je očitovanje o prijedlozima zakona o računovodstvu i reviziji u FBiH i registru financijskih izvješća, kao i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima, te dvjema odlukama o prihvaćanju zaduženja za realizaciju projekata, koji se odnose na vodovod u Visokom i jačanje bankarskog sektora.

Navedeni dnevni red zastupnik Kluba SDP-a BiH Damir Mašić predložio je da se dopuni s dvije točke kako bi zastupnici razmatrali situaciju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, te brisanje svih etničkih prefiksa iz naziva javnih poduzeća iz nadležnosti Vlade FBiH i poduzeća sa većinskim državnim kapitalom u kojima prava upravljanja vrši Vlada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?