sARAJEVO

Počelo zasjedanje Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

FbIH
22.12.2015.
u 10:57

Predstavnički dom Federalnog parlamenta počeo je današnje zasjedanje na kojem će, između ostalog, biti razmatran Prijedlog proračuna FBiH za 2016. godinu.

Iz parlamentarnih krugova, Stranke demokratske akcije i koalicije predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH, za Fenu je rečeno da će podržati proračun u formi predloženoj iz Vlade.

To su najavili i iz Saveza za bolju budućnost BiH, dok su iz Socijaldemokratske partije kazali da će i oni dati podršku, ali samo ako Parlament odobri i amandmane podnesene iz ove stranke, u protivnom, ne.

Iz Demokratske fronte su izjavili da neće podržati proračun jer, po njihovom mišljenju, ne sadrži ništa od razvojne komponente.

Vlada je kao predlagač najavila ukupnu proračunsku cifru od 2.598.862.123 KM, za 65 milijuna veću u odnosu na varijantu kad je akt bio u nacrtu.

Prihodi od 65 milijuna KM planirani su od prodaje privrednih društava u kojima Federacija BiH ima manjinski vlasnički udio.

U proceduri je i prateći akt - Prijedlog zakona o izvršenju proračuna.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračuna u FBiH, koji su predložili klubovi poslanika u Predstavničkom domu SDA, HDZ i SBB po hitnom postupku da bi se mogao donijeti proračun Grada Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?