beogradsko naselje dedinje

Počeo sastanak u beogradskoj vili "Mir"

dsf
Avaz.ba
22.02.2017.
u 14:29

U vili "Mir" u beogradskom naselju Dedinje počeo je sastanak premijera Srbije, Aleksandra Vučića, i predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, s predsjedateljem Predsjedništva BiH, Mladenom Ivanićem (PDP) i predsjednikom RS-a, Miloradom Dodikom (SNSD), a tema susreta jeste najava revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde.

Kako javlja reporter "Dnevnog avaza" s lica mjesta, za goste iz BiH, Vučić i Nikolić priredili su obilazak vile, nakon čega su počeli sastanak. Pred vilom je okupljen veliki broj novinara koji čekaju službenike. Press-konferencija je zakazana u 15 sati. 

Premijer Srbije u dosadašnjim izjavama nije nagovještavao radikalne zaokrete u politici Srbije prema BiH.

- Zahtjevom za tu reviziju mnogo više će izgubiti BiH nego Srbija. Bez obzira na sve, uvjeren sam da ćemo znati da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, ali ćemo uprkos svemu, nastaviti da razgovaramo s bosansko-hercegovačkim rukovodstvom u želji da trajno osiguramo mir na Balkanu - rekao je Vučić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?