Pomoć ugroženim obiteljima

Početak godine u Posavini protekao u znaku humanosti

izgradnja kuce
11.01.2016.
u 07:00

Projekt je namijenjen pomoći za pet socijalno ugroženih obitelji, od koji je jedna sa samohranom majkom i šestero djece

Početak nove, 2016. godine zacijelo je u Posavini u znaku humanih akcija i pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, višečlanim obiteljima bez zaposlenih. Takav je projekt podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica koje će u općini Orašje sufinancirati takav općinski projekt s 20.000 KM uz prioritet namjene za pomoć pri obnovi ili izgradnji obiteljskih kuća socijalno ugroženima, piše Večernji list BiH. Javnost oraške Posavine posebno veseli što će sredstva iz ovoga projekta biti namijenjena pomoći za pet socijalno ugroženih obitelji: jednu nezaposlenu samohranu majku sa šestero djece, dvočlanu, tročlanu, četveročlanu i peteročlanu obitelj bez zaposlenih članova.

Obitelji bez zaposlenih

Ugovor o sufinanciranju potpisali su federalni ministar Edin Ramić i načelnik općine Orašje Đuro Topić. Načelnik Topić izrazio je zadovoljstvo projektom kojim će se, istaknuo je, pomoći onim građanima općine Orašje kojima je takva pomoć najpotrebnija, višečlanim obiteljima bez zaposlenih članova. Obitelji su odabrane po popisu prioriteta koji se vodi u Općini Orašje, a na prijedlog mjesnih zajednica. Iako se službeno ne navode imena obitelji koje će dobiti sredstva, već prepoznajemo u njemu jedinu obitelj u općini Orašje sa samohranom majkom i šestero djece, obitelj Pavke Klaić iz Donje Mahale, čiju smo životnu priču približili javnosti. Humanošću NK Dinamo Donja Mahala i na inicijativu predsjednika kluba Dragutina Živkovića, nakon humanitarne večeri osigurana su sredstva za stavljanje pod krov kuće šestero školaraca, a kako se i Općina pridružila akciji, zacijelo će cijeli proces teći brže.

Ubrzati useljenje

Cijela humana priča bit će završena tek kada vidimo mališane s majkom pod novim krovom umjesto u postojećem skromnom kutku od dvije trošne prostorije gdje se odvija cijeli život skromne obitelji. Za one koji žele ubrzati preseljenje mališana iz kuće pune vlage i ispuniti snove koji su im se ugasili iznenadnom smrću oca, mogu sudjelovati u velikoj humanoj akciji.

Mjesna zajednica Donja Mahala je preko Crvenoga križa Orašje otvorila račun, a sredstva su namjenska za izgradnju novog doma obitelji Klaić. Pomoći možete pozivom na broj telefona rezerviranim za humanu akciju Dom za obitelj Klaić : 092 890 817. Cijena poziva je dvije marke. Sredstva možete i doznačiti na tekući račun Crvenog križa Orašje 3381802200238081 (KM) devizni račun Unicredit banke : SWIFT: UNCRBA22, IBAN:BA39 3380 6048 0723 2160 (Euro). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?