posao dobili IPSA-i i IG

Počinje izrada projekta brze ceste prema Krajini

04.07.2018.
u 09:07

Javno poduzeće Autoceste Federacije BiH dodijelilo je 22. lipnja sarajevskoj IPSA-i i banjolučkom Institutu za građevinarstvo (IG) posao izrade idejnog projekta i studije izvodljivosti za dionicu brze ceste Bihać - Cazin - Velika Kladuša, doznaje Avaz.ba.

Vrijednost ugovora za ovu vrstu posla, na osnovi javnog poziva na kojem su ove dvije tvrtke pobijedile, s PDV-om iznosi 408.454 marke. Ovo je prvi korak da se Krajina konačno poveže brzom cestom sa Sarajevom, na što se čeka skoro 20 godina. Prema natječaju, IPSA i IG dužni su izraditi idejni projekt trase i objekata s feasibility studijskom dokumentacijom buduće brze ceste, među kojima su zaobilaznica Bihać (međuregionalno čvorište spoj s brzom cestom Ključ – Bosanski Petrovac – Bihać), obilaznica Cazin, obilaznica Velika Kladuša - granica Hrvatske. Također, potrebno je završiti i sve elaborate potrebne za ishođenje urbanističke suglasnosti procjena troškova ove dionice, a sve u roku od godinu dana. Autoceste FBiH za plansku dokumentaciju imaju već spremno oko 2,5 milijuna maraka.

Autoceste su u ponedjeljak priopćile da su objavile i natječaj za završetak posljednjeg dijela Sarajevske obilaznice, čija je vrijednost bez PDV-a 20 milijuna konvertibilnih maraka. Radi se o gradnji gradske ceste između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća, ukupne dužine 1,44 kilometra. Predviđeno je da se grade dva vijadukta i četiri traka fizički odvojena kolnikom. Izgradnjom LOT-a 3B omogućava se bolja prometna povezanost autoceste na koridoru Vc s mrežom prometnica nižeg ranga. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?