korisno je

Pod stresom ste i ne možete zaspati? Ovi trikovi pomoći će vam u tome

shutterstock
27.01.2020.
u 09:30

Spavanje je jako važno za zdravlje, a dobar san je potreban za dobro raspoloženje i energiju idući dan.

Kada ste pod stresom ili jednostavno preplavljeni vlastitim mislima i osjećajima, puno je teže zaspati i imati dobar san, piše msn.com. Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete lakše zaspati.

Slušajte glazbu ili čitajte

Jedan sat prije spavanja morate biti opušteni i ne biste trebali raditi teške i naporne stvari. Čitanje knjiga, slušanje glazbe, topla kupka ili druge opuštajuće stvari pomoći će vam da se opustite i lakše zaspite.

Zapišite svoje misli

Ako vam se previše misli vrti po glavi, najlakši način da ih smirite je da ih zapišete. Bilo da se radio o nečemu što idući dan trebate napraviti ili kako se osjećate, sve će vam biti lakše kad ih zapišete.

Vježbajte tijekom dana

Vježbanje tijekom dana pomoći će vam se riješiti stresa, anksioznosti i negativnih emocija. Dobro i energično vježbanje ubrzat će rad vašeg srca, što će izmoriti vaše tijelo i pomoći vam zaspati.

Ne zamarajte se vašim snom

Neke dane lakše ćete zaspati i bolje spavati od drugih kada ćete se vrtjeti po krevetu cijelu noć. Nemojte onda provesti noć razmišljajući zašto ne spavate i zašto niste umorni, samo ćete se iživcirati i bit će vam još teže zaspati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije