Nepunih godinu dana nakon što je pobjegao iz RH i ispričao svoju verziju priče Večernjakovoj ekipi u Mostaru, Madunić opet nestao

Podignuta nova optužnica protiv Ante Madunića: On iz BiH pobjegao u Njemačku

Ante Madunić
Foto: Tino Jurić/Pxsell
18.09.2014.
u 20:56

Osim obitelji Cuzzi koja je Madunića tužila zbog prevare teške 140 tisuća eura, javilo se još onih koji su ga optužili za prevaru

Nepunih godinu dana nakon što je iz Hrvatske pobjegao u BiH i nakon što je Večernjakovoj ekipi u Mostaru ispričao svoju verziju priče, Ante Madunić je prema pisanju hrvatskih portala ponovno u bijegu, i to u Njemačkoj. A Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je novu optužnicu protiv njega. Osim obitelji Cuzzi koja je Madunića tužila zbog prevare teške 140 tisuća eura, javilo se još onih koji su ga optužili za prevaru. Oni su mu, prema navodima iz tužbe, platili 1,6 milijuna eura. Državno odvjetništvo tereti Madunića da je prevario devet kupaca stanova neistinito im prikazavši da će po isplati kupoprodajne cijene ishoditi kod banaka brisovna očitovanja radi brisanja uknjižbe založnog prava na tim stanovima. Okrivljenik je, međutim, unaprijed odlučio da ne postupi na taj način, već je novac zadržao za sebe i svoje društvo te je tako oštetio kupce stanova za 1,6 milijuna eura. 

Državno odvjetništvo zatražilo je da se Maduniću sudi u odsutnosti jer je već duže vrijeme u bijegu.

Madunić je ekipi Večernjeg lista ranije kazao da ne bježi i ne očekuje poništavanje presude i djela iz RH, već presudu i odlučivanje od pravosudnih tijela BiH sukladno zakonu ove zemlje. - Ako odluka bude zatvor onda će biti zatvor, ali ću znati za sebe samoga da sam pokušao sve što mi zakon dopušta, prvenstveno radi svojih nedovršenih obveza i odgovornosti, kao i svoje djece, svidjelo se to nekima ili ne jer sam po prirodi sportaš, odnosno borac, ne bježim i ne skrivam se od nikoga - kazao je tada.

Ako je vjerovati pisanju hrvatskih medija, pobjegao je opet, i to u Njemačku.

Komentara 1

CO
cope
19:31 19.09.2014.

Jozo Pavkovicu ovo je takodje Hercegovac koji nije u Remetincu vec u BiH,a mozda je bas iz tvoga sela,snalazi se covjek,Dobar ovaj kapitalizam koga na vrime uvati sto kazu u tvojoj Hercegovini.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?