Terorizam

Podignuta optužnica protiv Ibre Ćufurovića

15.07.2019.
u 16:49

Tužitelj iz Odjela za terorizam Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Ćufurović Ibre, rođenog 1995. godine u mjestu Donja Slapnica, općina Velika Kladuša, državljanin BiH, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti da je dana 21.travnja 2014. godine napustio Bosnu i Hercegovinu te otputovao u Tursku, odakle je ilegalno prešao granicu i došao na teritorij Sirije, gdje se pridružio strukturama tzv. “ISIL“-a, koji je od strane Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Optuženi je na navedenom području boravio skoro 5 godina, sve do 20. travnja 2019. godine, gdje je zajedno sa drugim osobama iz Bosne i Hercegovine koje su boravile u Siriji sa istom namjerom, koristeći ime „Abu Kasim Albosni“, sudjelovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se na strani snaga tzv. “ISIL“-a u Siriji u jedinici „Bejt Komandos“, koja je kasnije promijenila ime u „El Aksa“.

Optuženi se tereti da je postao pripadnik terorističke skupine i pružao pomoć terorističkoj skupini, čime je počinio kazneno djelo organiziranje terorističke grupe iz članka 202d. stavak 2. u svezi sa stavkom 1., a sve u svezi sa člankom 201. KZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?