TUŽITELJSTVO BiH:

Podignuta optužnica protiv triju osoba za krijumčarenje oružja

tužiteljstvo bih
29.06.2017.
u 15:30

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv triju osoba koje se terete kako su u dva navrata prokrijumčarili automatsko oružje, pištolje, bombe i streljivo, koje je prodavano na ilegalnom tržištu oružja u Njemačkoj, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Podignuta je optužnica protiv: Radomira Maksimovića (1975.), Olivera Pajdakovića (1973.) i Bore Đurđića (1960.).

Optuženi se terete kako su postali pripadnici organizirane kriminalne skupine, koju je organizirao državljanin BiH s boravkom u Njemačkoj, da bi tokom 2015. godine učestvovali u međunarodnom krijumčarenju oružja zaostalog iz rata, iz BiH u zemlje EU.

Optuženi se terete da su, zajedno s drugim osobama, učestvovali u pronalaženju i nabavljanju automatskih pušaka, pištolja, ručnih bombi, streljiva, mina i eksploziva, te nakon toga naoružanje i eksplozivne materije, na skrivenim mjestima u automobilima krijumčarili u grad Achen, u Njemačkoj, koje su predavali državljaninu BiH koji boravi u Njemačkoj, nakon čega je oružje prodavano kriminogenim osobama na ilegalnom tržištu, s ciljem korištenja u izvršenju kaznenih djela.

Krijumčari su otkriveni i uhićeni u akciji njemačke policije u koordinaciji s Tužiteljstvom BiH, pravosudnim i policijskim agencijama BiH.

U toj aktivnosti je ostvarena značajna međunarodna suradnja s partnerskim institucijama Njemačke, te je u prijedlogu svjedoka predloženo saslušanje i stručnjaka za oružje i eksploziv iz Njemačke.

Tužiteljstvo BiH, s partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, provodi istrage radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca kaznenih djela krijumčarenja oružja i eksploziva zaostalog iz rata u BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije