tirana

Podrška BiH u njenim naporima da aktivira MAP

Nato
FENA
30.05.2016.
u 15:03

Na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) u Tirani, na kome su sudjelovali i članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) u PSNATO Nikola Lovrinović i Asim Sarajlić, usvojena je Deklaracija u kojoj zemlje članice PSNATO, uoči predstojećeg Summita NATO-a u Varšavi, daju punu i nedvosmislenu podršku BiH u njenim naporima da aktivira Akcijskog plan za članstvo (MAP) i u kojoj se zemlje članice NATO-a pozivaju da BiH podrže i pomognu na europskom i euroatlantskom putu.

Predsjedatelj PSNATO Michael Turner, koji je član Kongresa SAD, pozvao je bh. političare da učine sve kako bi se MAP aktivirao što je prije moguće.

- Građani BiH zaslužuju našu podršku - poručio je Turner.

Sudionici plenarne rasprave na zasjedanju PSNATO u Tirani, među kojima su bili i predsjednik Parlamenta Albanije Ilir Meta, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i zamjenik generalnog tajnika NATO-a Alexander Vershbow, snažno su podržali europski i euroatlantski put BiH, te pozvali vodeće političare u BiH da vrijeme iskoriste kako bi napravili dodatni reformski zamah u postizanju spoljnopolitičkih ciljeva za koje postoji jasno opredjeljenje.

Tijekom zasjedanja PSNATO podržan je napredak koji zemlje zapadnog Balkana imaju na europskom i euroatlantskom putu, a lideri tih zemalja pozvani su na jačanje međusobne bilateralne i regionalne suradnje, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?