zastupnički dom FBiH

Podržana inicijativa da Vlada hitno osigura novac za Roditeljsku kuću

sdff
24.01.2017.
u 11:25

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine većinom glasova je usvojio inicijativu zastupnice Amre Kunovac (Demokratska fronta) da Federalna vlada hitno osigura novac kako bi pomogla funkcioniranje Roditeljske kuće izgrađene u Sarajevu za boravak roditelja s njihovom djecom koja se liječe od malignih bolesti. Ovdje je riječ o malim pacijentima odnosno njihovim roditeljima koji dolaze iz drugih sredina.

Inicijativu zastupnice Kunovac je Zastupnički dom odobrio s 50 glasova, dok je 13 zastupnika bilo uzdržano a dvoje glasalo protiv.

Većinsku podršku nije dobila inicijativa druge zastupnice, Amre Haračić, također članice Demokratske fronte, a ona je tražila da Zastupnički dom održi posebnu, tematsku sjednicu o zaštiti okoliša povodom zagađenja zraka u više gradova Federacije BiH.

Nakon što je ova inicijativa odbijena, Haračić je rekla da je razočarana jer je Parlament, kako je dodala, mjesto gdje je predlagana tema trebala dobiti značaj.

Slično je reagirala i zastupnica Alma Kratina (Demokratska fronta). Ona smatra da je odbijanjem inicijative koleginice Haračić, u Zastupničkom domu izostala solidarnost s građanima Zenice, Lukavca i drugih mjesta u kojima koncentracija zagađujućih čestica u zraku, prema podacima o broju oboljelih, opasno ugrožava ljudsko zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?