Zastupnički dom FBiH

Podržana inicijativa o fondu za liječenje od rijetkih bolesti

operacija
25.04.2017.
u 13:15

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, većinom gasova je podržana inicijativa zastupnice Bilsene Šahman (Savez za bolju budućnost BiH ) čiji je cilj osnivanje fonda za liječenje u inozemstvu pacijenata iz FBiH oboljelih od rijetkih i drugih bolesti.

Obrazlažući ovu inicijativu, Šahman je naglasila potrebe za liječenjem djece oboljele od takvih bolesti i navela da bi se inicirani fond financirao dijelom iz proračuna, a dijelom od donacija. Kazala je i da zarad ovog cilja treba poduzeti određena prestrukturiranja u zdravstvenom sustavu s procjenom troškova i mogućih izvora financiranja, što, po njezinim riječima, treba učiniti Federalna vlada, odnosno Ministarstvo zdravstva.

Za razliku od inicijative Bilsene Šahman, Zastupnički dom danas nije dao većinsku podršku inicijativi sasvim druge naravi, koju je podnio zastupnik Nermin Nikšić (SDP BiH) o uspostavi mehanizama parlamentarnog nadzora nad radom Federalnog ministarstva unutarnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije. Podršku su izrazila 44 zastupnika, što nije dovoljno za prohodnost akta, osam je bilo protiv, a 19 uzdržano.

Nikšić je, podnoseći inicijativu, kazao da više od dvije godine u Parlamentu FBiH nema Neovisnog odbora kao civilnog organa za kontrolu rada FMUP-a i FUP-a. Zastupnički dom nije danas podržao većinom glasova ni inicijativu zastupnika Safeta Keše (SDA) čiji je željeni cilj usklađivanje Ustava FBiH s ustavima županija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije