Povjerenstvo za europske integracije

Podržano Izvješće o radu Vijeća ministara BiH

Nikola Lovrinovic
25.04.2016.
u 16:44

Nikola Lovrinović je nakon sjednice kazao da su u vezi s ovim izvješćem predložili zaključak da u budućem izvještavanju to bude jedan poseban dokument

Zajedničko povjerenstvo za europske integracije Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici podržalo Izvješće o radu Vijeća ministara BiH za 2015. godinu, u dijelu za koji je ona nadležna.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva Nikola Lovrinović je nakon sjednice kazao Feni da su u vezi s ovim izvješćem predložili zaključak da u budućem izvještavanju to bude jedan poseban dokument.

- Većina članova povjerenstva je prihvatila da to bude poseban dokument koji će se odnositi na europske integracije u najširem smislu riječi, koji će se razmatrati kao poseban dokument i na Vijeću ministara BiH. Predložili smo takav zaključak, vidjet ćemo hoće li on biti prihvaćen u parlamentu - naveo je Lovrinović. Po njegovim riječima, u izvješću je navedeno što je učinjeno.        

- Mi smo htjeli otići dalje i od toga, da vidimo jedan kritički osvrt na ono što se možda nije učinilo. Na ovaj način je to, po nama, bilo nemoguće zato je išao ovaj zaključak da idući put imamo poseban dokument koji će nam govoriti o tome što nam još predstoji, što smo učinili, zašto nismo učinili... Kao poseban dokument dat će više prostora da se o njemu razgovara - smatra Lovrinović.

Dodaje da smo sada u situaciji kada je BiH podnijela aplikaciju za članstvo u EU, kada je Sporazum o stabilizaciji stupio na snagu, kad se radi Akcijski plan...

- Mislimo da je sad potrebno ući u fazu kad trebamo taj dokument razmatrati posebno - kazao je Lovrinović.  

Zajedničko povjerenstvo je podržalo Izvješće sa sastanka Konferencije parlamentarnih komisija za europske integracije zemalja sudionika u Procesu stabilizacije i pridruživanja (COSAP), koji je održan nedavno u Sarajevu.

Članovi povjerenstva razgovarali su i o održavanju okruglog stola o temi: „Reforma javne uprave, stanje i buduće aktivnosti“, koji bi trebao biti održan 5. svibnja u Mostaru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?