Intervju: Vjekoslav Bevanda

Podržavam Prometnu zajednicu, ali ne i carinsku uniju na Balkanu

21.07.2017.
u 10:00

BiH je u Trstu pokazala kako je podijeljena te da prevladava logika - optuži drugoga. Ministar Vjekoslav Bevanda ističe kako je i taj problem povezan s nefunkcioniranjem uspostavljenih institucija koje se zaobilazi. 


Zašto ne funkcionira Mehanizam koordinacije?

- Nažalost, svjedoci smo kako Mehanizam koordinacije, koji je donesen teškom mukom, uz kompromis i trud sviju, te potpisan kao obveza, u dosta stvari ne funkcionira. Jednostavno, pojedini ljudi ne mogu prihvatiti ono što je prihvaćeno, potpisano i obvezujuće. Za mene je to bio mini ustav. Svi su ga politički sudionici potpisali i sve razine vlasti potvrdile. Dokument su usvojili i Vijeće ministara, entitetske vlade, županije, Distrikt Brčko. Što se prije vratimo u te okvire, počnemo primjenjivati ono što je Mehanizam koordinacije, a riječ se o tehničkim pravilima, vratit ćemo se na europski put i imat ćemo mnogo manje nerazumijevanja glede svih tema. 



Tko je zapreka?

- Ja sigurno nisam taj koji bi sebi uzeo za pravo prekršiti odredbe ni jednog članka koji utvrđuje bilo što u Mehanizmu koordinacije. 



Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?