MOSTAR

Poduzeće MaCom isporučilo prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira SKB Mostar

26.03.2020.
u 11:53

Poduzeće MaCom iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a danas će ih biti isporučeno još 500. Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilita u Mostaru koji su članice KMP. 

U ovom projektu su direktno sudjelovale studentice FSRE koje su na praksi u poduzeću MaCom. Unaprjeđenje i poboljšanje nulte verzije vizira je sugereirano direktno od lječnika SKB Mostar. 

U vrlo kratkom vremenu je razvijen vizir proizvod koji je nužan za zaštitu lječnika. U vremenu od samo dva dana je proizvedena nulta verzija vizira, unaprjeđena i zadovoljava osnovne funkcionalne zahtjeve. 

U sljedećim danima će biti isporučene i dodatne količine kojima će biti opskrbljene zdravstvene ustanove koje gravitiraju u SKB Mostar. U prvom koraku su članice klastera (KMP) željele kupiti nešto od zaštitne opreme, ali nakon kratkog istraživanja je  utvrđeno da je skoro pa nemoguće u ovom trenutku pronaći, kupiti i uvesti zaštitnu opremu. Zato su zajednički odlučili pokušat proizvesti ono što je moguće i to u najkraćem vremenu kako bi liječnici imali koliko toliko kvalitetnu zaštitu. Rezultat toga napora je ovaj vizir razvijen, unaprjeđen i isporučen za potrebe zdravstvenog sustava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?