Iz europskih fondova

Poduzetnicima iz BiH dostupno 2,3 milijarde eura

16.10.2015.
u 06:15

veliki izgledi Prednost u projektima imaju mlade žene koje ulaze u biznis

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između Europske unije i BiH o sudjelovanju BiH u programu Unije "Konkurentnost poduzeća i malih i srednjih poduzeća (COSME) (2014. - 2020.)" i usvojilo izvješće o obavljenim pregovorima.

Na ovaj način poduzetnicima malih i srednjih poduzeća omogućit će se pristup fondovima za razvoj i konsolidaciju, kao i novim poduzetnicima koji pokreću biznis, prvenstveno mladima i ženama koje se suočavaju s poteškoćama u uspostavljanju vlastitog poslovanja. Proračun COSME programa za sedmogodišnje razdoblje 2014. - 2020. iznosi oko 2,3 milijarde eura. Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavit će prijedlog sporazuma Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar Mirko Šarović. Vijeće ministara BiH pozvalo je sektor opće vlade na maksimalnu kontrolu razine zaduženosti, nakon što je primilo na znanje informaciju Direkcije za ekonomsko planiranje o fiskalnoj održivosti u Bosni i Hercegovini. U informaciji se navodi da je potencijalni dug opće vlade u BiH na kraju 2014. godine dostigao 45,6 posto BDP-a, dok je stvarni (verificirani) dug bio nešto niži s 42,2 posto BDP-a, što BiH svrstava u srednje zadužene zemlje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije