Gospodarski problemi

Poduzetnicima općine Domaljevac-Šamac 300 maraka po zaposlenom

27.04.2020.
u 15:00

- Za sada još uvijek nije bilo konkretne pomoći viših razina vlasti prema općini Domaljevac-Šamac. Evidentan je pad proračunskih prihoda, osobito u poreznome dijelu. Početkom svibnja uradit ćemo analizu i projekciju proračunskih prihoda.
Nakon što budemo imali jasne informacije o potporama s viših razina vlasti, moći ćemo pristupiti rebalansu proračuna kako bismo ga prilagodili nastaloj situaciji i pomogli tamo gdje je to potrebno - izjavio je Stjepan Piljić, načelnik općine Domaljevac-Šamac u Posavskoj županiji osvrćući se na ekonomske probleme vezane za zaustavljanje gospodarskih kretanja u vremenu koronavirusa.

Pomoć za proljetnu sjetvu
Općina Domaljevac-Šamac poduzima neke od koraka kojima će barem djelomice ublažiti gospodarske probleme.
- Za sada će Općina osloboditi prostornih zakupnina poduzetnike koji imaju ugovore s njom, a pogođeni su ovom krizom.
Osim toga, Općina će sudjelovati u sufinanciranju proljetne sjetve naših poljoprivrednika s iznosom od 47.000 konvertibilnih maraka, što će zajedno sa županijskim i federalnim udjelom činiti iznos od 150.000 konvertibilnih maraka za poljoprivrednike s područja naše općine. Nadamo se da ova situacija s pandemijom neće dugo trajati, a ako ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, počinjemo s realizacijom projekata za koje smo osigurali donatorska sredstva i koja se moraju namjenski trošiti – izjavio je općinski načelnik Stjepan Piljić.
Načelnik Piljić održao je i radni sastanak s predstavnicima gospodarstvenika i obrtnika s područja te posavske općine na kojem je bio nazočan i ministar gospodarstva i prostornog uređenja u Vladi Posavske županije Dragutin Živković.

Realni sektor
Cilj sastanka bio je informiranje poduzetnika i obrtnika o prijedlogu mjera za subvencioniranje zaposlenih u realnom sektoru. S odobravanjem je, kaže načelnik, primljen prijedlog mjera Vlade Posavske županije mjera kojima bi se poduzetnicima pomoglo proporcionalno padu prihoda, i to u iznosu od 300 konvertibilnih maraka po zaposlenom. Prijedlog je također da svi pravni subjekti kojima je obustavljen rad na temelju zapovijedi Kriznog stožera civilne zaštite Posavske županije budu posebice prepoznati kroz pomoć gospodarstvu u vrijeme koronavirusa. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?