Podmetanja nakon Orašja

Podzemlje dijeli branitelje kako bi prikrilo tko je naložio uhićenja

12.11.2016.
u 07:00

Pravosudne vlasti Bosne i Hercegovine mogle bi pustiti da se brane sa slobode petorica uhićenih visokih vojnih i civilnih dužnosnika HVO-a iz Orašja kada se ponovno ispitaju svi svjedoci koji su iskaze dali u istragama odmah poslije rata, dok za ostalu četvoricu nedavno uhićenih časnika, među kojima je i nekadašnji zapovjednik Zbornog područja Orašja, general HVO-a Đuro Matuzović, ostaju sve mjere o 30-dnevnom pritvoru koje se može naknadno i dodatno produljiti.

Udarili na zajedništvo

Naime, za Tadu Oršolića, Marka Dominkovića, Josu Nedića, Marka Blažanovića i Matu Živkovića ukinuti su drugi razlozi zadržavanja, poput opasnosti od bijega, dok, pak, za Đuru Matuzovića, Ivu Oršolića, Antu Živkovića i Stjepu Đurića vrijede sve odranije utvrđene okolnosti za zadržavanje u pritvoru. Svi oni su, međutim, i dalje u pritvoru. Jedino je iz pritvora pušten Marko Baotić. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?