loša slika grada

Pogledajte kako neki građani Mostara zagađuju grad (FOTO)

Foto: Željko Miličević
1/10
16.09.2018.
u 14:19

Kada prođu mostarske ljetne vrućine u mnogim stanovima krenu i građevinski radovi odnosno renoviranje stambenog prostora. Uljepšavanjem svojih stanova mnogi građani Mostara, neki možda svjesno, a neki nesvjesno, stvaraju ružnu sliku grada izbacujući sav građevinski šut i stari namještaj na ulice grada Mostar odnosno u kvartove gdje žive.

Tako ovih dana mnogi dijelovi grada su postali prave male deponije smeća koje su pretrpane građevinskim šutom i starim namještaje a koje se svakog dana povećavaju. 

Komunalna poduzeća redovito odvoze smeće po nekom svom zadanom planu ali nažalost nisu u mogučnosti redovito odvoziti kruti otpad, odnosno građevinski šut i stari namještaj kojeg nesavjesni građani odlažu ispred zgrada gdje stanuju odnosno čak i na nogostupima. 

Prilikom renoviranja stanova, odnosno izbacivanja starog namještaja, red bi bio da izvođač radova odnosno vlasnik stana organizira prijevoz i sav taj kruti otpad odveze na mjesto predviđeno za takav otpad - gradsku deponiju.

Naravno prijevoz treba platiti kao i samo odlaganje smeća pa to mnogi izbjegavaju odlažući otpad ispred svog nosa kao i nosa svojih susjeda i tako stvaraju ružnu sliku grada u kojem žive.

Kako neki mostarski kvartovi izgledaju ovo nedjeljno popodne najbolje pokazuju fotografije koje je naš fotograf zabilježio danas u nekolicini ulica u samom središtu Mostara.

Ključne riječi

Komentara 1

LO
lovsta
23:31 16.09.2018.

Kako lijepo Autor pise…"kada prodju ljetne vrucine…." Kao da nije tako cijele godine! Autor vjerovatno ne prolazi dalje od rondoa u okrugu od 800 m. Kada bi bilo moguce slike uvezati u komentar, poslao bih vam nekoliko slika iz kolovoza na kojima se vidi, kako "komunalno poduzece redovito odvozi smece po nekom svom zadanom planu!" Ogroman je uspijeh, da se neko usudio ovu temu (ilegalnih deponija u gradu) spomenuti / objaviti. Kako je moguce, da se nitko ne osjeca odgovornim za suzbijanje ovih ilegalnih deponija smeca? TKO JE ODGOVORAN ZA SUZBIJANJE OVIH IZVORA ZARAZNIH BOLESTI? MOZETE LI O TOME NAPISATI CLANAK?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?