Gužve na granicama

Pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

granica
Grgo Jelavić/Pixsell
18.10.2020.
u 14:59

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Zbog radova na dionici autoceste A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila prometuju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu prometa.

Promet je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacijski radovi i gdje se prometuje usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije