za pogranični promet

Pojašnjenje iz BiH: Evo zašto se zatvara nekoliko graničnih prijelaza s Hrvatskom

01.04.2020.
u 20:53

Na ovim prijelazima nema sanitarnih inspektora tako da i zbog toga nije bilo moguće koristiti ove malogranične prijelaze.

Granična policija Bosne i Hercegovine je dobila obavijest od NCC Republike Hrvatske da će Republika Hrvatska od 2. veljače 2020. godine od 7 sati privremeno zatvoriti sve granične prijelaze za pogranični promet između Republike Hrvatske i Bosne i nHercegovine, uključujući i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima, privremeno omogućen međunarodni promet putnika.

Ovakva odluka uslijedila je nakon dogovora BiH i Republike Hrvatske. 

Naime, Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo je prethodno mišljenje Granične policije, a onda je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić cijeli predmet proslijedio Ministarstvu vanjskih poslova i ministrici Biseri Turković.

Nakon toga, upućena je službena nota Hrvatskoj, gdje se prihvata prijedlog ove države da se oficijelno zatvore malogranični prijelazi.

Inače, preko ovih prijelaza praktično i nije bilo komunikacije, jer, kao što je poznato, obje su zemlje donijele zabranu o ulasku stranaca, tako da se malogranični promet i nije odvijao.

Na ovim prijelazima nema sanitarnih inspektora tako da i zbog toga nije bilo moguće koristiti ove malogranične prijelaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije