Republika Srpska

Pojedina poduzeća počela s proizvodnjom zaštitnih maski

19.03.2020.
u 15:48

Pojedina poduzeća u Republici Srpskoj već su počela s proizvodnjom zaštitnih maski, kojih nedostaje na domaćem tržištu, zbog širenja virusa korona. Iz tog razloga, entitetska Privredna komora anketirala je domaća privredna društva tekstilne industrije s ciljem iznalaženja rješenja tog problema.

Po informacijama koje su dobili, pojedina poduzeća već su preorjentirala svoju proizvodnju i započeli s proizvodnjom zaštitnih maski za potrebe svojih zaposlenih, ali i drugih privrednih društava.

"Maske uglavnom izrađuju od pamuka i služe za višekratnu upotrebu", naveli su iz entitetske Privredne komore.

Naglašavaju da postoje poduzeća iz ove oblasti koja su spremna potpuno preusmjeriti ili dio svojih kapaciteta preorjentirati na proizvodnju maski, za što im je neophodno osigurati potrebni repromaterijal.

Iako je do sada ukupno 12 poduzeća izrazilo spremnost dati svoj doprinos u prevazilaženju ovog problema, sigurni su, kako dodaju, da su i drugi, među kojima su i samostalni poduzetnici, spremni svoju proizvodnju dijelom ili u potpunosti preorjentirati kako bi dodatnom proizvodnjom maski nadomjestili nedostatak ovih proizvoda na domaćem tržištu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?