Nikola Lovrinović

Pojednostaviti uvjete za aktiviranje MAP-a za BiH

Nikola Lovrinovic
28.05.2016.
u 16:29

Izaslanstvo Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a koju čine predsjedatelj Nikola Lovrinović i član izaslanstva Asim Sarajlić sudjeluje u radu proljećnog zasjedanja Parlamenta NATO-a, koji je jučer počeo u Tirani.

Na dnevnom redu provog dana zasjedanja bilo je izvješće “Zapadni Balkan: izazovi europskih i euroatlantskih integracija”, koji je napravilo izaslanstvo Komiteta za civilnu dimenziju sigurnosti Parlamentarne skupštine NATO-a, koja je 8. i 9. ožujka boravila u radnom posjetu BiH i Srbiji.

"U izvješću je obrađeno stanje u BiH. Ono je prikazano realno, s problemima koji BiH prate na putu euroatlantskih integracija, prije svega otvaranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP)", kazao je Lovrinović za TV1.

Tijekom ovog zasjedanja bit će riječi i o predstojećem summitu NATO, koji će biti održan 8. i 9. srpnja u Varšavi. 

"U ponedjeljak će biti održana plenarna sjednica na kojoj će biti usvojeni određeni dokumenti za zasjedanje NATO-a u Varšavi. Moguće je da će biti razgovarano o stanju u BiH i eventualnim mogućnostima da se pojednostave uvjeti koji su davno stavljeni pred BiH kada je u pitanju aktiviranje MAP-a, te da se prati trend onoga što je EU učinila kada su u pitanju europske integracije BiH", pojasnio je Lovrinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?