banja luka

Pokrenut projekt obnove kuća hrvatskih povratnika

hrvati kuce
12.07.2016.
u 17:25

Pokrenuo sam projekt "Jedna HR županija jedna obnovljena kuća u BiH" na način da svaka od županija u Hrvatskoj obnovi jednu obiteljsku kuću - rekao je Jerković.

Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković zajedno sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem razgovarao je s banjolučkim biskupom Franjom Komaricom u zgradi biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci.

Na sastanku su razgovarali o trenutnoj situaciji na području Banja Luke i šire, te o drugim područjima koji pripadaju banjolučkoj biskupiji. Jerković je prezentirao biskupu Komarici projekt "Jedna HR županija - jedna obnovljena kuća u BiH", koji se realizira u suradnji sa županijama iz Republike Hrvatske i Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

- Budući su još velike potrebe za obnovom obiteljskih kuća na području Republike Srpske, a donatora sve manje, pokrenuo sam projekt "Jedna HR županija jedna obnovljena kuća u BiH" na način da svaka od županija u Hrvatskoj obnovi jednu obiteljsku kuću - rekao je Jerković.

Biskup Komarica je istakao kako je važna podrška župana Galić Hrvatima u Banjoj Luci. Banjolučki biskup je rekao i da Hrvatima u BiH, posebno u Republici Srpskoj, treba pomoći i prenošenjem pozitivnih iskustava iz RH kada je riječ o pripremi projekata za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?