banja luka

Pokrenuta inicijativa za posebnu sjednicu NSRS-a o popisu u BiH

NSRS
10.06.2016.
u 14:00

Na sjednici Kolegija Narodne skupštine RS-a danas je pokrenuta inicijativa za održavanje posebne sjednice entitetskog parlamenta povodom odluke direktora Agencije za statistiku BiH vezi s objavljivanjem rezultata popisa stanovništva u BiH, javlja Fena.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović kazao je da se čeka da inicijativa dobije i službenu formu, da bi o njoj bilo odlučivano.

Srpske stranke u RS-u smatraju nelegalnom i štetnom po interese RS-a odluku direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića o jedinstvenom programu obrade rezultata popisa, uz stav da to neće pokazati realnu sliku o broju stanovnika u BiH.

- Proteklih dana je bilo mnogo komentara u vezi s popisom stanovništva i šefovi klubova zastupnika žele da se o tome izjasni Narodna skupština  uz stavove stručnjaka, prije svega Republičkog zavoda za statistiku i stava srpskih predstavnika u BiH, dodao je Čubrilović.

Na sjednici je odlučeno da će nastavak 12. redovne sjednice biti održan 21. lipnja, kad bi, kako je planirano, trebala biti započeta i 13. redovna sjednica.

U nastavku sjednice preostalo je pet točki dnevnog reda, a među njima i prijedlog odluke o davanju suglasnosti na odluku Vlade RS-a o prodaji 64,9998 posto akcija osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude „Ljubija“, Prijedor, metodom neposrednog odabira kupca.

Oporba je protiv te odluke, a tim povodom sinoć su u Prijedoru organizirali i prosvjede protiv prodaje prirodnog bogatstva RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije