REAKCIJA U BEOGRADU

Pokret slobodnih građana: Zašto je u Aleji zaslužnih građana pokopan čovjek koji je izveo tenkove na ulice Beograda

18.09.2021.
u 18:42

Sudjelovao je u donošenju i provođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji

Pokret slobodnih građana javno je izrazio prosvjed zbog toga što je bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ i Socijalističke partije Srbije Borisav Jović sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Pokop Jovića u Aleji zaslužnih građana nameće pitanje za šta je tijekom devedestih godina bivši član i predsjednik Predsjedništva SFRJ, predsjednik i potpredsjednik SPS-a zaslužan.

Sudjelovao je u donošenju i provođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji i tako aktivno doprinio pisanju najmračinijeg dijela povijesti Srbije.

Izvođenje tenkova 9. ožujka 1991. koje je Borisav Jović naredio kao predsjednik Predsjedništva SFRJ predstavljaju osnov za povjesnu prekretnicu u političkom životu u Srbiji, kada je tadašnji režim odlučio odustati od demokratizacije društva i krenuti putem ratova i otvorenog totalitarizma. Posljedice ovakvog njegovog djelovanja osjećamo i danas“, poručuje se u priopćenju PSG-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?