prezentacija

Pokretanje novog sistema sudjelovanja građana u izradi javnih propisa u politika

prezentacija
19.04.2016.
u 11:41

U srijedu, 20. travnja 2016.godine u 11:00 sati (Plava sala, IV sprat), zgrada Parlamentarne skupštine BiH) službeno će biti pokrenut sistem elektronskog savjetovanja građana pri izradi pravnih propisa na državnom nivou.

Uspostavom suvremene aplikacije „eKonsultacije“ (https://ekonsultacije.gov.ba/) javnost će dobiti mogućnost potpunog uvida u izradu aktuelnih propisa i politika, davanja svojih mišljenja i sugestije te kreiraranja zakonska rješenja za koje su zainteresovani.

Ovaj napredni sistem konsultacija sa javnošću Ministarstvo pravde BiH je uspostavilo u okviru projekta EU „Izgradnja kapaciteta institucija vlasti pri angažiranju u političkom dijalogu sa predstavnicima civilnog društva u BiH“(CBGI), a sve u cilju osiguravanja pouzdanog komunikacijskog kanala za sudjelovanje građana BiH u javnoj politici.

Ministar pravde BiH Josip Grubeša i Renzo Daviddi, zamjenik šef Delegacije Europske unije u BiH, službeno će pokrenuti i predstaviti web aplikaciju.

Pozivamo vas da propratite ovaj događaj uz napomenu da su izjave za medije planirane nakon održavanja prezentacije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije