Nepravomoćna presuda

Policajac od pokojnika uzeo novac pa dobio pet mjeseci kazne

Podizanje gotovine na bankomatu
Foto: VL FOTO
28.09.2014.
u 09:58

S bankovne kartice podigao 40 maraka

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda Ljubuški S. G. (48), kriminalistički tehničar PU Grude, osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti. Kako stoji u ovoj nesvakidašnjoj presudu, on je prilikom očevida samoubojstva u grudskim Drinovcima, u namjeri da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, prekoračio granice svoje službene ovlasti na način što je iz lisnice pokojnika uzeo novac i bankovnu karticu s koje je kasnije podigao iznos od 40 maraka.

Obitelj prijavila

Naime, u studenom 2012. policija je zaprimila prijavu kako je nepoznata osoba 19. listopada 2012. na bankomatu UniCredit banke u Ulici RH u Grudama podigla taj iznos s bankovnog računa 40-godišnjaka koji je 23. rujna te godine izvršio samoubojsto. Utvrđeno je kako je, po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom, maestro kartica, zajedno s drugim osobnim stvarima, izuzeta prilikom obavljanja očevida samoubojstva te pohranjena u službenim prostorijama PU Grude. Također, utvrđeno je i postojanje osnova sumnje da se krim tehničar protupravno poslužio maestro karticom, te da je iz lisnice pokojnika uzeo novac.

Htio vratiti novac

Nakon što je doznao da se zbog toga protiv njega vodi istraga, S. G. je dana 12. ožujka 2013. došao u prostorije MUP-a Ljubuški i samoinicijativno predao novac u iznosu od 77,50 KM u različitim apoenima i 100 kuna, tvrdeći kako je to novac iz lisnice pokojnika. Osuđenom je izrečena i mjera sigurnosti, zabrana obavljanja posla, a tiče se raspolaganja, korištenja i rukovođenja imovinom kojoj ima pristup u obavljanju svoje dužnosti, od jedne godine računajući od dana pravomoćnosti ove presude, dok se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora neće uračunati u vrijeme trajanja ove sigurnosne mjere.

Inače, za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do 5 godina.  

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
10:40 28.09.2014.

koliko je doticni policajac otudjio novaca od zivi,,,policija i opcinari su kriminalci u Bosni

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije