istraga

Policija izuzima dokumentaciju iz BH Telecoma i Elektroprivrede BiH

26.04.2018.
u 09:17

Pripadnici FUP-a, po nalogu Tužiteljstva Sarajevske županije, izuzimaju dokumentaciju iz BH Telecoma i Elektroprivrede BiH, a koja se odnosi na ugovore koja su ta javna poduzeća potpisala s privatnim kompanijama BS Telecom i B4B. Prema informacijama Žurnala, policija izuzima ugovore potpisane u razdoblju između 2012. i 2015. godine. Istodobno, od Elektroprivrede BiH zatražene su i evidencije ulazaka u zgradu za 15 osoba, među kojima su lider SDP-s Nermin Nikšić, zatim njegov brat Mirsad, potom Miodrag Škrbić, Kemal Kačapor, Emir i Nihad Hurem te Dženana Muračević.

U dopisu koji je iz FUP-a dostavljen na adresu EP BiH zatraženi su detalji o sastancima koje je tadašnji direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica imao s navedenim osobama. Od BH Telecoma zatraženi su podaci o natječaju iz studenoga 2011. te neslužbena prepiska tadašnje direktorice za informacijske tehnologije BH Telecoma Dženane Muračević s vlasnikom BS Telecoma Emirom Huremom u kojoj njih dvoje dogovaraju natječajne uvjete. Tijekom mandata SDP-a BiH tvrtka BS Telecom potpisala je s javnim poduzećima u nadležnosti Vlade FBiH najmanje 26 ugovora, čija je vrijednost oko 36 milijuna maraka. BS Telecom je potpisivao ugovore s Elektroprivredom BiH, BH Telecomom, Autocestama FBiH, HT Eronetom i ostalim poduzećima, gdje su glavnu riječ vodili kadrovi koje je imenovala tadašnja Vlada FBiH s Nerminom Nikšićem na čelu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?