MUP HNŽ

Policajci redovito kontroliraju osobe u samoizolaciji, provode mjere o zabrani kretanja...

22.04.2020.
u 12:10

I prije proglašenja nepogode na području HN županije o kojoj je odluku županijska Vlada donijela 17. ožujka, pripadnici MUP-a HNŽ  bili su maksimalno angažirani na provođenju preporuka i zapovijedi Županijskog stožera Civilne zaštite.

Policijski službenici MUP-a HNŽ-a svakodnevno u svim općinama i gradovima županije vrše kontrole poštivanja mjera izolacije i samoizolacije osoba koje o njoj imaju rješenje. U nekim trenucima kontrolirane su 4243 osobe, dok se trenutačno kontrola provodi nad 974 osobe kojima su nadležna tijela odredila navedene mjere.

Policijski službenici MUP-a HNŽ angažirani su i na provođenju mjere o zabrani kretanja građana od 20 do 5 sati, provođenju zapovijedi Županijskog stožera Civilne zaštite od 10. travnja o zabrani kretanja građana HNŽ-a izvan mjesta svog prebivališta, kao i na provođenju mjera o zabrani kretanja osoba starijih od 65 i mlađih od 18 godina. Temeljem zapovijedi Županijskog stožera Civilne zaštite, policijski službenici vrše i praćenje osoba kojima je Federalno ministarstvo zdravstva izdalo rješenje o karanteni. Redovito se nadzire i poštivanje mjere zabrane rada određenih pravnih subjekata.

Osim svihn navedenih aktivnosti koje provode policijski službenici MUP-a HNŽ, tu su i redovite policijske zadaće i svakodnevne obveze kao što su borba protiv svih vidova kriminaliteta, čuvanje JRM i prevencija prometa ne trpe. Postupajući u okviru svojih nadležnosti, policijski službenici PU Mostar lišili su slobode u posljednjih nekoliko dana dvije osobe.

Osoba inicijala B.B. (1999.) sumnjiči se da je u posljednjih 15 dana izvršila više provalnih krađa na području Mostara te vlasnike objekata oštetila za više desetaka tisuća KM. Osoba inicijala I.M. (1962) sumnjiči se za kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i nedopuštenog držanje oružja i eksplozivnih naprava. Obje osobe su proslijeđene Županijskom tužiteljstvu i određen im je pritvor.

Pripadnici PU Konjic lišili su slobode dvije osobe iz Sarajeva koje su u osobnom vozilu prevozile migrante bez valjane dokumentacije. Osumnjičeni su predani djelatnicima SIPA-e na daljnje postupanje.

Pripadnici policijskih snaga MUP-a HNŽ u posljednjih pet dana radeći na suzbijanju i nelegalnoj distribuciji opojnih droga, kod sedam osoba su pronašli više raznih opojnih sredstava (speed, heroin, heptanon, marihuana). Protiv svih osumnjičenih poduzete su mjere i radnje sukladno zakonskim propisima.

Pripadnici MUP-a HNŽ-a i u sljedećem će razdoblju provoditi sve redovite aktivnosti s posebnim naglaskom na provedbu mjera i zapovijedi Županijskog stožera Civilne zaštite radi suzbijanja pandemije COVID-19.

Građani su zamoljeni da se strogo pridržavaju navedenih mjera i zapovijedi, dok su na snazi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije