Nicola Minasi

Politička blokada šteti BiH, gubi resurse, financijske i političke

03.07.2019.
u 10:08

O nužnim reformama koje BiH treba napraviti kako bi što prije postala članica Europske unije, političkoj situaciji i problemima, odnosima BiH i Italije, migrantima, kulturnoj suradnji, Međugorju... razgovarali smo s Nicolom Minasijem, veleposlanikom Republike Italije u BiH.

Kako komentirate nedavno izvješće Europske unije o napretku BiH koje je povjerenik Johanes Hahnn prezentirao? Poziva se na žurno provođenje reformi?!

- Mišljenje Europske komisije obiluje porukama važnima za budućnost Bosne i Hercegovine, a iznad svega stoji činjenica kako suradnja radi reformi mora biti na prvom mjestu političkih aktivnosti. Tu je i precizna indikacija o činjenici da, i u slučaju recipročnih veta, mora postojati sustav koordinacije za usvajanje odluka koje su u skladu s europskim normativima. Neprihvatljivo je da oprečni stavovi među strankama blokiraju funkcioniranje cijele države.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije