Letovi počinju 21. lipnja

Poljaci će u Međugorje za dva umjesto za 20 pa i više sati

17.02.2022.
u 07:15

Prvi put se uspostavlja čarter-linija između Katowica i Mostara, a letovi će početi 21. lipnja ove godine. Hodočasnici će se prevoziti modernim zrakoplovom Boeing 737 poljske nacionalne aviokompanije LOT.

U Katowicama (Poljska) potpisan je povijesni ugovor o povezivanju tog poljskog grada i Mostara zračnim putem, budući da su hodočasnici iz Poljske u posljednjih pet godina preuzeli primat nad talijanskim hodočasnicima i sada su najbrojniji po dolascima u svjetski poznato Međugorje, piše Večernji list BiH.

Boeing 737

Dugo se radilo na projektu povezivanja Poljske s Mostarom i to se, evo, ovih dana i dogodilo. Prvi put se uspostavlja čarter-linija između Katowica i Mostara, a letovi će početi 21. lipnja ove godine. Hodočasnici će se prevoziti modernim zrakoplovom Boeing 737 poljske nacionalne aviokompanije LOT.

U prijepodnevnim satima u prošli petak izaslanstvo u sastavu: Gabriela Manka-Sokolu, touroperator REGO-BIS iz Katowica, Mario Glišić, touroperator Hercegovina Travel iz Međugorja, Ivan Ljubić, ravnatelj Zračne luke u Mostaru, Koviljka Špirić, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Poljskoj, i Nikolina Duspara, savjetnica u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Poljskoj imalo je prijam kod gradonačelnika Katowica (poljski grad koji ima oko 400.000 stanovnika) gospodina Marcina Krupe te njegovih najbližih suradnika iz Odjela gospodarstva, turizma, Odjela za regionalnu suradnju i Odjela za fondove Europske unije.

Nakon tog je potpisan ugovor touroperatora i Zračne luke Mostar u trajanju od tri godine s mogućnošću automatskog produljenja.

Oko 170 agencija

Nakon tog je oko 18 sati počela prezentacija u hotelu Metropol u Katowicama, kojem je uz gore nabrojane nazočio i Robert Luder, jedan od direktora u LOT-u, te oko 170 agencija koje imaju suradnju s REGO-BIS.

Očekujemo da će novootvorena linija biti od velike koristi za poljske turiste i hodočasnike koji će za dva sata biti na odredištu, a autobusom putuju od 18 do 26 sati, ovisno iz kojeg dijela Poljske putuju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?