Ispravljanje diskriminacije

Popis zaustavlja novu Platformu

12.07.2016.
u 07:00

Rezultati popisa pučanstva pokazali su kako su u pravu hrvatski dužnosnici koji godinama ukazuju da način uspostave vlasti u Federaciji BiH omogućava Bošnjacima apsolutnu dominaciju nad Hrvatima kojima pak zbog bilo kakvih podjela ili slabijeg izlaska na izbore prijeti naći se u oporbi. Vlada Alijanse za promjene 2000. godine, a djelomično i platformaško-bošnjački pokušaj političkog pokapanja 2010. godine uspio je zbog krajnje diskriminacijskih odredaba oko popunjavanja Doma naroda Parlamenta FBiH iz deset županija.

Diskriminacija birača

Naime, iz 10 županija se djelomično po rezultatima popisa pučanstva 1991. godine, a onda i po ključu uključenosti svake županije, u ustavnoj teoriji, bira najmanje jedan Hrvat, Bošnjak i Srbin. U klubu triju konstitutivnog naroda, opet u teoriji sjedi po 17 predstavnika te još sedam iz reda ostalih bez obzira koliko se ovi ostali pokušavali apsurdno godinama izjednačiti s pozicijom triju naroda. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije