Izbacite ih

Popularna pića koja pogoršavaju upalne procese u tijelu

01.09.2021.
u 13:59

Neka od vaših omiljenih pića mogu dosta negativno utjecati na organizam.

Postoje pića, koja, ako ih pretjerano konzumiramo, mogu biti loša za naše tijelo. Nažalost, radi se o prilično popularnim napitcima koje mnogi piju. Naravno, ništa se neće dogoditi ako neko od ovih pića popijete povremeno, ali ako ih pijete svakodnevno, nisu dobra.

Gazirana pića

Gazirana pića prepuna su šećera i ako ih konzumiramo svakodnevno dulji period vremena ona mogu potaknuti kronične upalne procese. Prema jednom istraživanju pijenje jednog gaziranog pića dnevno može dovesti do jače inzulinske rezistencije i višeg kolesterola. Također su kod sudionika uočili povišenje CRP markera koji ukazuje na upalu.

Alkoholna pića

Američka udruga za srce kaže kako jedno piće dnevno za žene i dva za muškarce, ne škodi, bilo što više od toga može uzrokovati upale u organizmu. Osim toga, pretjerano konzumiranje alkohola može uzrokovati i probavne probleme, točnije alkohol može oštetiti ovojnicu u crijevima i promijeniti mikrobiom probavnog sustava.

Energetska pića

Energetska pića također su prepuna šećera što može dovesti do upale s vremenom. Jedna studija pokazala je da velike količine fruktoze mogu uzrkovati upalne procese jer on reagira sa stanicama koje reguliraju upale u tijelu, piše Eat this.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?