LJETNI RECEPT

Popularni kolač slavi svoj dan: Rashladite se cheesecakeom s kokosom i bijelom čokoladom

30.07.2020.
u 20:48

Kako bolje proslavitit svjetski dan cheesecake nego tako da pripremite jedan?

Već nekoliko godina torta od sira jako je popularna. Mnogi su klasičnu verziju s krem sirom i vrhnjem malo unaprijedili, pa sada tako postoje recepti s Oreo keksom, karamelom, malinama... Mi danas donosimo jedan pravi ljetni recept za koji ne treba puno vremena pripreme, a rashladit će vas u trenu.

Sastojci 

Za koru: 

300g mljevenog keksa  
125g maslaca 
100ml mlijeka 

Za kremu: 

250g šlaga 
250ml mlijeka 
450g krem sira 
150g šećera u prahu 
100g kokosovog brašna 
100g bijele čokolade 

Za glazuru: 

100g bijele čokolade 
2 velike žlice mlijeka

Priprema: 

Umutiti maslac, dodati keks i mlijeko i izmiješati. Staviti u posudu za pečenje i pritisnuti prstima na dno kako biste dobili ravnu i tanku podlogu. 

U jednoj zdjeli umutiti šlag s mlijekom, a u drugoj krem sir sa šećerom u prahu. Na kraju te dvije smjese pomiješajte zajedno. Zatim im dodajte kokosovo brašno i bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili. Na podlogu izlijte kremu, stavite u hladnjak dok se ne stisne i dobro ne ohladi.  

Istopite bijelu čokoladu s dvije žlice mlijeka i prelijte preko kreme. Vratite još kratko u hladnjak dok se glazura ne stisne. Ukrasite po želji voćem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?