Izvršena 72 inspekcijska nadzora

Porezna uprava zapečatila 10 objekata u HNŽ i TŽ

inspekcija
13.01.2023.
u 19:53

Inspektori Porezne uprave FBiH, županijskih poreznih ureda Mostar i Tuzla, obavili su 72 inspekcijska nadzora kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti. Kontrole su 11. siječnja izvršene na području Mostara, a 12. siječnja na području Lukavca, Tuzle i Živinica, u cilju provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika "na crno".

Inspektori Porezne uprave otkrili su 22 neprijavljena radnika, 19 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koja nisu imala instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i četiri obveznika koja su radila bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog tijela, zapečaćeno je deset objekata, a u 29 inspekcijskih nadzora izdani su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 103.400 KM. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?