od siječnja do listopada

Porezni obveznici u FBiH uplatili više od 4,3 milijarde KM javnih prihoda

novac
05.11.2019.
u 14:41

Porezni obveznici Federacije BiH od siječnja do listopada 2019. godine uplatili su više od 4,3 milijarde KM javnih prihoda za koje je nadležna Porezna uprava Federacije BiH, što je za 96,9 milijuna KM više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prema podacima Porezne uprave Federacije BiH, naplaćeno je 325,6 milijuna KM poreza na dobit, 87,2 milijuna KM poreza na imovinu, porezna na dohodak u iznosu od 345,6 milijuna KM, naknada i takse 344,6 milijuna KM te više od 35 milijuna ostalih poreza.

Od siječnja do listopada 2019. godine naplaćeni su doprinosi za mirovinsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i doprinosi za slučaj nezaposlenosti u iznosu od tri milijarde KM, a za mjesec listopad 310,2 milijuna KM.

U strukturi doprinosa za razdoblje siječanj - listopad 2019. naplaćeno je:

- 1,6 milijardi KM doprinosa za za MIO
- 1,1 miliarda KM doprinosa za zdravstveno osiguranje
- 139,3 milijuna KM doprinosa za osiguranje za slučaj nezaposlenosti

Prema službenim evidencijama iz Jedinstvenog sustava registracije, kontrole i naplate doprinosa, broj zaposlenih u Federaciji BiH, prema prebivalištu zaposlenika na dan 31. listopada 2019. godine bio je 536 tisuća i 768 zaposlenika. U ovom broju zaposlenih nisu uključene osobe koje prihode ostvaruju po osnovu ugovara o djelu, privremenim i povremenim poslovima i ugovora o autorskom djelu.priopćeno je iz PUFBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?