Program rada Vlade FBiH usmjeren na reforme

Poreznom reformom održat će se fiskalna stabilnost

little boy is engaged in home accounting and finance
11.02.2017.
u 08:00

Strateški ciljevi i programi, koje će Vlada Federacije BiH provesti u 2017. godini, vezani su uz daljnje usklađivanje domaćeg zakonodavstva s onim Europske unije, očuvanje makroekonomske stabilnosti i jačanje proračunske odgovornosti, ekonomske reforme, izgradnju i rekonstrukciju prometne, energetske i okolišne infrastrukture, nastavak reformi pravosuđa i javne uprave, zdravstva i socijalnog sektora, borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala...

Proširenje porezne osnovice

Sve to navodi se u programu rada Vlade FBiH u 2017. godini koji će se već idućega tjedna naći na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Kako se navodi u programu, prioriteti Vlade u ovoj godini će biti usmjereni na projekte intenziviranja gospodarskog razvoja, jačanja unutarnje društvene stabilnosti Federacije i jačanja vladavine prava, kao i iniciranje i provođenje reformi usklađenih s potrebama BiH. Reformske u financijskom sektoru su one koje bi dugoročno mogle utjecati na stanje u Federaciji.

Radi provedbe strateškog cilja održavanja fiskalne stabilnosti planirano je da se u ovoj godini nastave fiskalne reforme koje bi, uz racionalizaciju javne potrošnje, uvođenje fiskalne discipline i veću fiskalnu transparentnost, trebale rezultirati i smanjenjem deficita i usporavanjem rasta duga, posebno vanjskog.

Novim Zakonom o Poreznoj upravi omogućit će se stvaranje preduvjeta za bolju i učinkovitiju poreznu administraciju u cilju postizanja što višeg stupnja naplate poreza, doprinosa i drugih javnih prihoda.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?