POVEĆANJE UDJELA

Porsche preuzima većinski udio u Greyp Bikesu, Rimac najavio 'nešto još veće'

19.11.2021.
u 12:54

Porsche je odlučio otkupiti većinski udio u Greyp Bikes d.o.o., najavili su danas iz Greypa. Od 2018. godine Porsche drži oko deset posto vlasničkog udjela u Greypu putem tvrtke Porsche Ventures. Udio je stečen istodobno s tadašnjim ulaganjem u Rimac Automobile. Povećanje udjela u Greypu odvija se zbog Porscheovog interesa za širenje djelatnosti u području električnih bicikala. Porsche je prepoznao potencijal Greypa, te odlučio dodatno ojačati svoju poziciju u vlasničkoj strukturi. Osim Porschea kao novog većinskog dioničara, Mate Rimac i naši ostali osnivači zadržat će svoje udjele u tvrtki. Prema Dioničarskom Ugovoru Greyp Bikesa, ova transakcija bi trebala biti dovršena do 18. prosinca 2021.

Porscheova investicija potvrda je Greypove vizije mikromobilnosti, koja redefinira korisničko iskustvo vožnje električnog bicikla kroz software i IoT. Dvije kompanije imaju za cilj značajno povećati Greypove operacije, pogotovo u R&D segmentu te svojim proizvodima i uslugama učiniti mobilnost zabavnijom, praktičnijom i sigurnijom za sve svoje korisnike. "Oduvijek sam vjerovao da Greyp ima potencijal biti iznimno uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od industrijskih lidera. Super ponosan sam na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hlede, i na ono što su izgradili u zadnjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio bicikle diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati u svom punom potencijalu", izjavio je Mate Rimac, CEO Rimac Grupe, te dodao da ovime započinju uzbudljivo novo poglavlje.

"Ovo će biti sjeme za nešto još veće, ali o tome ćemo drugi put. Dogovor je još uvijek u konačnoj realizaciji tako da u ovom trenutku ne mogu više reći, ali evo nekoliko stvari koje ipak mogu: Greyp će imati vrlo jaku i rastuću prisutnost u Hrvatskoj. Želimo raditi velike stvari, inače Porsche i mi ne bismo ulazili u ovaj pothvat. To će osigurati sjajnu budućnost zaposlenicima Greypa i donijeti ogromnu vrijednost za Hrvatsku kao još jedan dokaz da je Hrvatska mjesto istraživanja i razvoja električnih vozila. Ostat ću manjinski dioničar. Iako ću svoje vrijeme u potpunosti usmjeriti na Rimac grupu, i dalje ću biti uključen u Greyp i pomagati gdje god mogu. Svi vlasnici Greyp GRP tokena bit će zbrinuti - to će uskoro biti detaljno priopćeno", poručio je Rimac. Istaknuo je da će mikromobilnost imati veliku ulogu u transportu budućnosti, a Greyp, unutar Porsche obitelji, će biti jedan od glavnih protagonista ove elektrificirajuće i uzbudljive priče. Iz tvrtke su napomenuli i da je cjelokupni proces još uvijek podložan odobrenju regulatornih tijela te još nije pravno finaliziran, stoga mole za razumijevanje što trenutno ne možemo podijeliti više informacija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?