polaganje vozačkog ispita

Poskupljenje “palo” zbog manjka analiza

30.01.2019.
u 09:25

Odluka o minimalnim cijenama obuke za vozače, prema kojoj bi kandidati sat vožnje za “B” kategoriju trebali plaćati 30,50 konvertibilnih maraka, nije dobila zeleno svjetlo od Ministarstva financija i riznice Bosne i Hercegovine jer sporni dokument ne sadrži fiskalnu procjenu, kao ni usporedne podatke sa zemljama regije.

Istaknuli su to u Ministarstvu financija Bosne i Hercegovine, čime su potvrdili pisanje Glasa Srpske da je taj resor dao negativno mišljenje na nacrt odluke o jedinstvenim minimalnim proračunskim elementima vrijednosti nastavnoga sata iz teorijskog i praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače. U Ministarstvu su naveli da je njihov Odjel za proračun od Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine, koje je pripremalo sporni nacrt, zatražio dopunu obrazloženja, podataka i informacije u odluci.

- S obzirom na to da nam nisu dostavljeni ni fiskalna procjena, kao ni usporedni podaci iz zemalja regije. zatražena je dopuna.

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine dostavit će nam izmijenjeni nacrt odluke, nakon čega ćemo iznijeti svoj stav - rekli su u Ministarstvu financija i riznice Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo,

Ministarstvo prometa i veza Bosne i Hercegovine donijelo je u svibnju prošle godine prednacrt odluke o minimalnim cijenama, koji je nakon toga upućen na mišljenje nadležnim tijelima za obrazovanje u entitetskim i županijskim ministarstvima. Nakon što su stavovi svih nadležnih tijela bili pozitivni, osim mišljenja Zavoda za obrazovanje odraslih, Ministarstvo prometa i veza pripremilo je nacrt odluke.

Taj dokument kasnije je dobio zeleno svjetlo i na javnim konzultacijama građana. Čekalo se samo da Ministarstvo financija i Vijeće

ministara Bosne i Hercegovine daju suglasnost na taj dokument kako bi autoškole dobile nove cjenike prema kojima bi obuka za “B” kategoriju iznosila oko 1300 umjesto dosadašnjih 600 konvertibilnih maraka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?